Pokerimestarilta vaaditaan älyä ja riskinottokykyä

Pokeri vaatii taktista älykkyyttä

Pokerista on olemassa useita erilaisia muunnoksia, joissa joko yksilöt tai joukkueet pelaavat toisiaan vastaan. Tämän lisäksi pelit voidaan jaotella sekä käsi- että avopokeriin. Käsipokerissa muut pelaajat eivät voi nähdä toistensa kortteja, mutta avopokerissa osa korteista asetetaan pöydälle siten, että niiden kuvapuoli on näkyvissä. Suomessa sökö, joka on muunnelma viiden kortin avopokerista, on erityisen suosittu peli. Muita suosittuja pokeripelejä ovat esimerkiksi Texas hold`em sekä Omaha hold ’em.

Pokerissa esiinyy erilaisia pokerikäsiä, kuten ässävärisuora, värisuora, neloset, täyskäsi, väri, suora, kolmoset, kaksi paria sekä pari. Paras korttiyhdistelmä voittaa. Sökössä puhutaan myös neljän väristä sekä neljän suorasta.

Lyhyt katsaus pokerin historiaan

Pokerin historiasta on olemassa erilaisia versioita, koska sitä edeltäneet pelit ovat kotoisin maailman eri kolkista. Lisäksi nämä pokeria edeltäneet pelit ovat kehittyneet erilaisina aikakausina, joten voidaankin sanoa, että pokerin historiaa on mahdollista lähestyä hyvinkin erilaisista näkökulmista käsin.

Osa on sitä mieltä, että pokerin nimen taustalla on ranskan ”poque”-sana, joka tarkoittaa Ranskasta kotoisin olevaa korttipeliä. Poquessa on monia elementtejä, jotka poker-game-264599_960_720muistuttavat pokeria ja sitä pidetään ensimmäisenä korttipelinä, johon otettiin mukaan kaikki pelikorttien maat.

Osa väittää, että kiinalaiset olisivat keksineet pokerin jo aikana jolloin pelikorttejakaan ei ollut vielä keksitty eli yli 1 000 vuotta takaperin. Saattaa kuitenkin olla, että kiinalaista pokerin edeltäjää on pelattu dominoilla, mikä selittäisi näiden kahden asian välisen ristiriidan. Domino oli Kiinassa ennen erittäin suosittu peli.

Pokerin nimen on ehdotettu juontavan juurensa myös taikureiden ”hokkus pokkus” –sanonnasta. Texas hold `emin syntyvaiheista tiedetään tarkemmin, koska se on vasta 1920-luvulla syntynyt pokerin muoto. Nimensä mukaisesti tämä pokerin muoto on syntynyt Texasissa ja sen nimi on muunnelma pelin syntyaikaan suositun toisen korttipelin nimestä.

1990-luvulla pokerin suosiossa tapahtui roima nousu, kun turnauksia alettiin esittää televisiossa ja kun nettikasinot alkoivat mainostaa toimintaansa tehokkaalla tavalla. 2000-luvulla erityisesti verkkopokeri on kasvattanut suosiotaan. Internet on tarjonnut alan harrastajille uusia verkostoitumismahdollisuuksia sekä mahdollisuuden jakaa kokemuksiaan ja tietojaan toisten alan harrastajien kanssa.