Sisäliikuntapuistot tarjoavat myös liikuntaleirejä sekä ohjattuja liikuntaryhmiä

Mukava kesä sisäliikuntapuiston kesäleirillä

Osa sisäliikuntapuistoista tarjoaa koulujen kesälomien aikana liikunnallisia kesäleirejä, jotka toimivat päiväleireinä ja ovat usein tarkoitettuja 6-10-vuotiaille lapsille. Tällaisilla leireillä lapsi saa mukavia liikunnallisia kokemuksia kannustavassa ympäristössä. Samalla lapsi saa mahdollisuuden oppia uusia taitoja sekä tutustua oman vartalonsa ulottuvuuksiin uusilla tavoilla. Tällaisten sisäliikuntapuistojen päätavoitteena on pitää hauskaa turvallisissa olosuhteissa sekä liikunnallisessa ilmapiirissä. Positiivisten liikuntakokemusten tarjoaminen on toiminnan perusperiaate.

Leirit ovat hyvä vaihtoehto sellaisille perheille, joissa vanhemmat joutuvat käymään kesällä töissä, tai joissa lapset kaipaavat liikunnallista tekemistä, ohjattua toimintaa sekä kavereiden seuraa myös koulun loma-aikoina.

Leirivalikoima on laaja ja tarjoaa tekemistä moneen makuun

Leirit on usein suunniteltu jonkin teeman ympärille. Tällainen teema saattaa olla esimerkiksi sirkustemput, trampoliinitemput, seikkaileminen labyrintissa, aarteen etsintä, olympialaiset tai seikkailuradat. Kaikki leirit on suunniteltu siten, että ne sisältävät runsaasti lasta kiinnostavia leikkejä sekä tehtäviä. Osa leireistä sisältää ilman salliessa myös ulkoilua.

Osa leirien toiminnasta on ohjattua toimintaa ja osa vapaata toimintaa. Ryhmäytymiseen kiinnitetään suurta huomiota leirin alkuvaiheessa, eikä toisten kiusaamista sallita missään muodossa leirin aikana. Yleensä leirit sisältävät myös rauhoittumiseen tähtääviä osa-alueita, kuten väritystehtäviä tai lautapelien pelaamista.

Sisäliikuntapuistojen ohjatut liikuntaryhmät ovat mukava vaihtoehto lapsen ensimmäiseksi harrastukseksi

Sisäliikuntapuistot tarjoavat päiväleirien lisäksi usein myös erilaista ohjattua ryhmäliikuntaa, joka soveltuu erinomaisesti myös lapsen ihkaensimmäiseksi omaksi harrastukseksi. Esimerkiksi 3-4-vuotialle lapsille on järjestettdownloady seikkailuliikuntakoulua, jonka tunneilla lapset ovat saaneet tutustua monenlaisiin liikuntataitoihin luovien seikkailuleikkien kautta, jotka ovat vieneet lapset seikkailemaan niin viidakkoon kuin hävinneen kaulakorun etsintämatkallekin. Sosiaalisten taitojen harjoittelu on korostuneessa asemassa 3-4-vuotiaiden lasten ryhmissä, ja lapset oppivatkin näitä taitoja melkein kuin huomaamatta tekemällä asioita yhdessä sekä lähtemällä yhdessä mukaan seikkailuun.

5-6-vuotiaille lapsille on järjestetty esimerkiksi temppukoulua, jossa lapset ovat saaneet esimerkiksi trampoliiniopetusta, kiipeilyopetusta sekä mahdollisuuden kokeilla niin sirkustemppuja kuin erilaisia temppuratojakin. Liikunnan ilo on korostunut 5-6-vuotiaiden lasten toiminnassa.

Yhteiset pelisäännöt luovat turvallisuudentunnetta

Leireillä noudatetaan yhteisiä pelisääntöjä, jotka auttavat luomaan lapsille turvallisen tunteen sekä luovat pohjaa ryhmäytymiselle. Sekä leikkikavereihin että –tiloihin tutustutaan toiminnan alkuvaiheessa.