Syntymäpäiväjuhlat tai luokkaretki sisäliikuntapuistoon

Syntymäpäivien järjestäminen sisäliikuntapuistossa säästää vanhempia stressiltä sekä ylimääräiseltä vaivalta

Ulkoistetut syntymäpäiväjuhlat alkavat olla jo aikalailla yleinen käytäntö. Tähän on useita syitä. Ehkä yleisin syy on se, että nykyvanhemmat ovat usein kovin kiireisiä ja syntymäpäiväjuhlien järjestäminen kotona vaatii sekä aikaa että vaivaa. Tämä saattaa aiheuttaa ylimääräistä stressiä varsinkin, jos lasten kavefiestaparquerit ovat järjestäneet toinen toistaan hienompia syntymäpäiviä teemoineen ja tarjottavineen. Etenkin suurimmissa kaupungeissa perheiden kodit saattavat myös olla niin pieniä, että suuren lapsiryhmän kutsuminen omaan kotiin saattaa tuntua vanhemmista mahdottomalta tehtävältä. Toisaalta myös suositun lapsen kaveriryhmän rajaaminen saattaa tuntua yhtä mahdottomalta tehtävältä. Sisäliikuntapuistosta tilaa löytyy vaikka koko koululuokalliselle lapsia eivätkä seinät vielä tunnu kaatuvan juhlien järjestäjänkään päälle.

Järjestämällä lapsen syntymäpäiväjuhlat sisäliikuntapuistossa säästyvät lapsen vanhemmat stressiltä ja voivat tulla ikäänkuin valmiiseen pöytään – sekä tarjottavat että toiminta ovat valmiiksi suunniteltuja. Liikunnalliset syntymäpäivät ovat yleensä lasten mieleen ja henkivät tervehenkisyyttä. Kenelläkään tuskin on tylsää sisäliikuntapuistossa, josta löytyy monenlaiseen makuun sopivaa tekemistä, joten juhlien järjestäjän ei tarvitse kantaa huolta siitä, että tekeminen loppuisi kesken.

Monista sisäliikuntapuistoista löytyy erillisiä syntymäpäivähuoneita, joihin juhlaväki saa kokoontua syömään kakkua ja vaikka avaamaan lahjoja kaikessa rauhassa. Näitä syntymäpäivähuoneita on yleensä tarjolla useampaan teemaan sopivina sekä tytöille ja pojille mieleisinä vaihtoehtoina. Usein myös tarjoiluvaihtoehtoja on tarjolla ainakin muutamia, ja niistä syntymäpäiväsankari voi valita mieleisensä yhdessä vanhempiensa kanssa.

Sisäliikuntapuistot ovat hyviä kohteita myös luokkaretkiä silmällä pitäen

Sisäliikuntapuisto on hyvä vaihtoehto myös luokkaretkeä varten; tarjoaahan tällainen kohde runsaasti liikunnallista toimintaa. Lapset saavat tilaisuuden kokeilla useita erilaisia lajeja, ja tarvittaessa käyntiin voidaan suunnitella myös ryhmähenkeä kohottavia toimintoja. Sisäliikuntapuistot tarjoavat usein ryhmäalennuksia, joita kannattaa ehdottomasti kysyä siitä sisäliikuntapuistosta, jonne luokkaretki aiotaan tehdä. Myös ruokailumahdollisuudet kannattaa selvittää etukäteen – erityisesti, jos ryhmässä on erityisruokavaliota noudattavia lapsia.

Luokkaretkien tavoitteena on usein olla sekä elämyksellisiä että opettavaisia, ja sisäliikuntapuisto voi täyttää nämä molemmat kriteerit erityisesti, jos käynnin ohjelma suunnitellaan huolella, ja jos siihen sisällytetään esimerkiksi uusiin lajeihin tutustumista.